Judit
3 °C
7 °C

Az InBev nagyon jó eredményt ért el

2007.05.10. 10:47

Az InBev, a világ vezető söripari csoportja, a Borsodi Sörgyár részvényese csütörtökön 280 millió eurós első negyedévi eredményt jelentett, ami nem csak az előzetes elemzői várakozásokat haladta meg jócskán, hanem a tavalyi első negyedév 166 millió eurós eredményét is. Árbevétele a vizsgált időszakban kilenc százalékkal 3,05 milliárd euróra kúszott fel. A jó eredményeket elsősorban amerikai, illetve közép- és kelet-európai fejlődésével indokolta a belga-brazil vállalat, melynek mennyiségben az első számú piaca a dél-amerikai, megelőzve a nyugat-európait. Utóbbi piacon, s elsősorban Németországban, citrom ízesítésű sörének sikerét emelte ki eredményértékelésében az InBev.

Tavalyról 1,411 milliárd eurós adózott eredményt jelentett az InBev, 54,5 százalékkal többet a 2005-ös 904 milliónál. A sikert akkor is főleg a kelet-európai és a latin-amerikai forgalomnövekedés hozta, miközben Nyugat-Európában - a főbb versenytársakhoz hasonlóan - gyenge volt az üzlet. A bevétel 14,2 százalékkal 13,308 milliárd euróra gyarapodott 11,656 milliárdról. Az InBev csoporthoz tartozó kettes számú cseh sörgyár, a Pivovary Staropramen most hozta nyilvánosságra, hogy tavaly adózott eredménye 3,8 százalékkal romlott, miközben bevételei ennél nagyobb arányban növekedtek, eladásai mennyiségben 6 százalékkal. Exportját 13,9 százalékkal tudta növelni, beleértve azt is, amit az anyavállalatnak szállított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?