Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz befektető a Magna-ban

2007.05.10. 13:09

A kanadai Magna International bejelentése szerint Oleg Gyeripaszka orosz milliárdos egyik vállalata 1,54 milliárd dollárt fektet be a kanadai autóalkatrész-gyártó vállalatba. A befektetés révén javulnak a kanadai vállalat növekedési kilátásai Oroszországban és más piacokon. A Magna részvélnyenként 76,83 dollár értékben bocsát majd ki különleges, szavazási joggal járó részvényeket és a Russian Machines, a Gyeripaszka tulajdonában lévő Basic Element cég részlege vásárol majd ezekből 20 millió darabot 1,54 milliárd dollárt értékben.

Ezt a bejelentést néhány nappal azután tették, hogy a Magna partneri megállapodást hozott tető alá a szintén kanadai Onex befektetői céggel annak érdekében, hogy részesedést szerezzen a DaimlerChrysler gondokkal küszködő amerikai Chrysler részlegében. Az orosz befektetésről szóló megállapodást a Russian Machines és a Magna többségi tulajdonosa, a Stronach Trust kötötte.