Aliz
6 °C
14 °C

Wellness központ épülhet Pécsett

2007.05.11. 14:08

Wellness központ épülhet Pécsett, miután az önkormányzati tulajdonú Pécsi Fürdő Kft. értékesítette az erre a célra szánt területet a város centrumához közeli Balokányligetben - közölte a cég sajtóügynökségének munkatársa. Bencs János beszámolt arról, hogy az értékesítésre kiírt pályázaton nyertes budapesti Aquaprofit Zrt. a közelmúltban 59,8 millió forintért vásárolta meg az egy hektáros területet, a hozzá tartozó régi, az 1980-as évek vége óta használaton kívüli uszodaépülettel és medencékkel.

Az önkormányzat és a Pécsi Fürdő Kft. hamarosan szindikátusi szerződést köt a nyertes vállalattal, a dokumentumot a pécsi közgyűlés várhatóan júniusban fogadja el. Ezt követően kezdődhet a mintegy másfél milliárd forintra tervezett beruházás, melynek célja gyógyító, a fizikai közérzetet javító szolgáltatások meghonosítása a baranyai megyeszékhelyen - jegyezte meg. Bencs János elmondta, a városi hullámfürdőt üzemeltető Pécsi Fürdő Kft. a telek eladásából befolyt összeget egy új, korszerű gyermekmedence építésére és más, kisebb beruházások megvalósítására kívánja felhasználni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?