Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínai-magyar agrármegbeszélések Pekingben

2007.05.11. 17:07

A Kínai Népköztársaság hamarosan feloldja a madárinfluenza miatt a magyar baromfi termékekre és élőállatokra vonatkozó, még mindig fennálló beviteli tilalmat - mondta a Kínában tartózkodó Benedek Fülöp, az agrártárca szakállamtitkára. A minisztériumi vezető közölte: keret-megállapodást írtak alá a két ország megbízottai a mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztéséről. Ezt a két ország szakminisztere előreláthatólag ősszel a kínai fővárosban írja alá a magyar agrártárca vezetőjének látogatásakor.

A pekingi tárgyalásokon szóba kerültek egyebek mellett a Magyar-Kínai Kormányközi Vegyes Bizottság keretében működő mezőgazdasági munkacsoport soron következő budapesti ülésének témái, továbbá a vegyes vállalati formában, a belső-mongóliai Tongliaoban tevékenykedő kínai-magyar víziszárnyas tenyésztő vállalat működése. Továbbá megbeszéléseket folytatott a kínai és a magyar tárgyalódelegáció a két ország agrártudományi együttműködéséről, valamint a különböző úgynevezett termékprotokollokról. Ez utóbbiak az árucserében játszanak fontos szerepet, mert ezekben határozzák meg, hogy milyen feltételekkel vihetők be a termékek az adott államba. Benedek Fülöp részt vett Sanghajban a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakvására, a SIAL megnyitóján.