Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Airbust vett a Wizz AIr

2007.05.16. 15:36

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb diszkont légitársasága ma átvette az első olyan repülőgépét, melyet közvetlenül az Airbustól vásárolt meg. Ez a repülőgép az egyike annak a 32, már korábban bejelentett rendelésnek, melyeket a légitársaság közvetlenül a gyártótól vásárol. Az új gép már az A320 típusú repülőgépcsalád továbbfejlesztett, új kabinjával érkezett, mely több helyet biztosít az utasok számára. A legújabb A320 típusú repülőgépek kedvezőbb üzemanyagfogyasztási mutatókkal rendelkeznek.

A teljes Wizz Air flottához hasonlóan, az új repülőgépet is az Intrnational Aero Engines V2500-as típusú hajtóműveivel és egységes, 180 bőrüléssel szerelték. A 32 megrendelt és a további 12 opciós repülőgép átvétele esetén, a Wizz Air flottája 2011-re 53 repülőgépből állhat.