Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már csak egyszerűbb mutatók kellenének

MTI
2007.05.17. 11:23

A pénzintézeti, biztosítási szféra fejlődésével egyre átláthatóbbak a pénzügyi termékek és csökken az áruk is, de a választás megkönnyítéséhez egyszerűbb mutatókra lenne szükségük a fogyasztóknak - hangzott el a II. Biztosításkonferencián csütörtökön Siófokon.

A pénzügyi szektor fejlettségével növekszik annak traszparanciája, és a külső szabályozás mellett erősödik az önszabályozás - mondta előadásában Patai Mihály az UniCredit Bank Hungary vezérigazgatója. A mérlegfőösszeghez mért költségek a 2002. évi 3,8 százalékról a múlt évben 2,8 százalékra csökkentek. A költséghatékonyság szempontjából a magyar intézményeknek nics szégyenkezni valójuk, a bevételhez mért 48,6 százalékos aránnyal. Ausztriában ez az arány 65 százalék, viszont Csehországban csak 44,4 százalék. A vezérigazgató kiemelte , hogy a magyar társágok költségeiben megjelenő országkockázat az utóbbi 8 hónapban megemelkedett a gazdaságpolitika miatt, és ma már rosszabb, mint Szerbia, Románia, vagy Bulgária kockázati felára.