Ödön
1 °C
11 °C

Költségalapú kártérítést akar a MAGOSZ

MTI
2007.05.17. 13:11

A kormányzat állításával szemben, nem a kiesett árbevétellel arányos kártérítést, hanem költségalapú kárenyhítést kér a MAGOSZ a fagykárosult gazdák számára - jelentette ki Jakab István szerdán Csányban.

Ez nemzetgazdasági érdek, ugyanis a termelők csődje esetén jövőre sem lesz termés, ami az élelmiszer feldolgozó kapacitások megszűnésével, piacaink elveszítésével jár - közölte a MAGOSZ elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője, amikor szocialista politikusokkal közösen látogatott meg egy fagykárosult ültetvényt a Heves megyei település határában.

Ebben a helyzetben nem lehet megúszni a kárenyhítési alap feltőkésítését, ami 20 - 30 milliárd forintos egyszeri feltöltést jelent - tette hozzá az érdekképviseleti vezető.

Szerinte a feltöltés forrása lehet az a 25 milliárd forintnyi területalapú támogatási összeg, amelyet a gabonaintervencióra hivatkozva vont el a termelőktől a kormány. Ugyanis az intervenciós költségek jelentősen csökkentek, illetve a felhalmozott gabonát haszonnal sikerült értékesíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?