Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hasonló célok, szuverenitás

MTI
2007.05.17. 14:29

Magyarország az EU-hoz kívánja illeszteni energiapolitikai célkitűzéseit, miközben szuverenitásának megtartására törekszik, egyebek mellett ezt tartalmazza a tárca által nemrégiben elkészült, Magyarország új energiapolitikája című dokumentuma, amely 2007-2020-között határozza meg a fő stratégiai elemeket - közölte Felsmann Balázs csütörtökön Gödön tartott szakmai konferencián.

A GKM szakállamtitkára kifejtette, hogy az egész energiarendszer átalakítása során a versenyképesség az ország versenyképességére nézve is döntő jelentőségű kérdéssé vált. Az árakat is át kell gondolni, ezt sürgetik az energiaintenzív iparágak vállalatainak vezetői, akiknek cégei nyugat-európai telephelyeiken az itthoniak fele árán jutnak hozzá az ipari áramhoz. E helyzet átgondolása egyúttal munkahelyteremtő kérdés is, amely a befektetéseken keresztül visszahat az ország egészének gazdasági kibontakozására - tette hozzá.

A villamos energia piacának liberalizációja kapcsán az államtitkár leszögezte, hogy a más országok gázszektorában már megtörtént hasonló liberalizáció tapasztalatai kedvezőek.