Árpád
-2 °C
4 °C

Kisebb lesz a hiány

MTI
2007.05.17. 16:48
A Pénzügyminisztérium (PM) májusra - önkormányzatok nélkül - 41,1 milliárd forint pénzforgalmi hiányt vár, az első félévre a korábbi 1130,7 milliárd forint helyett 1083,9 milliárd forintot - jelentette be Tátrai Miklós, a szaktárca államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az első félévi hiány GDP arányosan a korábban prognosztizált 4,5 százaléknál kisebb, 4,3 százalék lesz, ugyanakkor a PM a már módosított idei, 6,6 százalékra csökkentett hiánycélon nem változtatott egyelőre.

Áprilisban az előzetes adatoknak megfelelően az államháztartás 17,1 milliárd forint pénzforgalmi többlettel zárt, a Pénzügyminisztérium 9 milliárd forintos többletet várt. Tátrai Miklós elmondta: a központi költségvetésben 9,8 milliárd deficit keletkezett, a tb alapok és az elkülönített állami pénzalapok szufficittel zártak. A tb alapok többlete 19,1 milliárd, az állami pénzalapoké 7,8 milliárd forint volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?