Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Pluszban az építőipar

MTI
2007.05.18. 10:32

Az építőipari termelés márciusban a kiigazítatlan adatok alapján 3,6 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 4,7 százalékkal emelkedett a bázishoz képest, míg az év első három hónapjában a termelés 3,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A közlemény szerint a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés márciusban 0,5 százalékkal volt magasabb az előző havinál.

Az építőipari termelés 2007 februárjában mind kiigazítatlan adatok alapján, mind munkanaptényezővel kiigazítva 9,5 százalékkal emelkedett 2006 februárjához képest, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 4,1 százalékkal volt magasabb az előző havinál. Az idén az év első két hónapjában a termelés 2,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Tavaly márciusban az építőipari termelés 15,1 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 13,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a termelés márciusban 5,1 százalékkal volt magasabb az előző havinál. A múlt év első három hónapjában az építőipari termelés 7,9 százalékkal emelkedett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!