Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pozitív hangulat a tőzsdén

MTI
2007.05.21. 09:31

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 85,75 pontos emelkedéssel 25 965,93 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,33 százalékos erősödés.

Nyitáskor mindenképpen emelkedést várt Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a Távol-Keleten hajnalban elmaradt a hétfőtől érvényes, 18 bázispontos kínai kamatemelése miatti gyengülés. Az elemző elmondta, hogy Európában is pozitív nyitást várnak, a nemzetközi hangulat tehát pozitív. Zárásra mérsékelt, mintegy fél százalékos emelkedést vár a szakember. A monetáris tanács kamatdöntése aligha befolyásolja a tőzsdei kerekedést, mivel a legfeljebb 25 bázispontos kamatcsökkentés csak gesztusértékű Tapaszti Attila szerint. Az európai piacokon az akvizíciók mozgathatják majd a piacot, a pesti tőzsde vezető részvényei közül az OTP ismét átlépheti a 9.700 forintos árfolyamot, a Richter a 40.000 forintot, és várható hogy megszakad a Magyar Telekom múlt kedd óta tartó vesszőfutása is.