Judit
2 °C
7 °C

Kevesebben vettek fel több hitelt

MTI
2007.05.21. 16:40

A támogatott lakáshitelek aránya a két évvel ezelőtti 50 százalékról 25 százalékra esett vissza ez év első negyedének végére, a növekvő összegű új deviza hiteleket azonban kevesebben vették fel - a DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda MTI-hez eljuttatott Lakáshitel Monitora szerint.

Ez év március végén az új lakások vásárlásához és építéséhez 3.456 igénylő 15,6 milliárd forintnyi támogatott forint hitelt vett fel. A hitel összege közel 3 milliárddal kisebb, a darabszáma viszont négyszázzal több volt, mint egy évvel ezelőtt. Így az egy szerződésre jutó hitel összege 6 millió forintról 4,5 millióra csökkent.

A használt lakás vásárlásához, valamint bővítéshez, korszerűsítéshez és felújításhoz felvehető - szintén támogatott - forinthitelek száma 5400, összege pedig 11,7 milliárd forint az idei első negyed év végén. A hitelösszeg 1,5 milliárddal csökkent, a felvevők száma viszont közel ezerrel nőtt egy év alatt. Az egy szerződésre jutó átlagos hitel nagysága 3 milliárd forintról 2,2 milliárdra esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?