Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jó évet zárt a Marks and Spencer

MTI
2007.05.22. 10:57

Tíz év óta a legjobb eredményét érte el a Marks and Spencer a márciussal zárult esztendőben a ruházati cikkek és az élelmiszerek növekvő értékesítésének köszönhetően. Nagy-Britannia vezető ruházati kiskereskedelmi csoportja 10 ezer fővel tervezi növelni dolgozóinak létszámát a következő három évben tevékenységének bővítése jegyében.

A társaság adó előtti eredménye 29 százalékkal nőtt, 965 millió fontra. Az üzemi eredmény 22 százalékkal 1,04 milliárd fontra emelkedett, az adózott eredménye 660 millió font volt, egy évvel korábban 523 millió.

A társaság árbevétele 10 százalékkal 8,6 milliárd fontra nőtt, ezen belül az Egyesült Királyságban 9,7 százalékkal, a külföldi érdekeltségeknél 17 százalékkal nőtt az értékesítés. A vállalatcsoport az eddigi sikereken felbuzdulva folytatja a terjeszkedést, bel-és külföldön egyaránt.