Jolán
2 °C
4 °C

Újabb nézeteltérés a Celebinél

MTI
2007.05.22. 15:34

Eltérően ítéli meg a bérmegállapodást követő helyzetet a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje és a szakszervezet. A munkáltató szerint betartják, amit vállaltak, az érdekképviselet azonban vitatja ezt.

Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke az MTI-nek kifogásolta, hogy a menedzsment értékelésük szerint nem kezdte meg a vállalt időben a béremelések kifizetését és elmulasztotta tájékoztatni a szakszervezetet azokról az esetekről, ahol eltértek a megállapodástól. Hozzátette: a munkáltató 4-10 százalék közötti béremelést vállalt, azzal, hogy az ettől eltérő mértékekről és ezek indoklásáról tájékoztatja az érdekképviseletet.

A tájékoztatás Csorba Attila szerint nem történt meg és a szakszervezet elnöke kifogásolta azt is, hogy több érdekképviseleti vezető, vagy képviselő sem kap béremelést. Náluk a Celebi arra hivatkozott, hogy őket írásbeli figyelmeztetésben részesítette, ezeknek a jogszerűsége azonban Csorba Attila szerint nem bizonyított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?