Újabb nézeteltérés a Celebinél

MTI
2007.05.22. 15:34

Eltérően ítéli meg a bérmegállapodást követő helyzetet a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje és a szakszervezet. A munkáltató szerint betartják, amit vállaltak, az érdekképviselet azonban vitatja ezt.

Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke az MTI-nek kifogásolta, hogy a menedzsment értékelésük szerint nem kezdte meg a vállalt időben a béremelések kifizetését és elmulasztotta tájékoztatni a szakszervezetet azokról az esetekről, ahol eltértek a megállapodástól. Hozzátette: a munkáltató 4-10 százalék közötti béremelést vállalt, azzal, hogy az ettől eltérő mértékekről és ezek indoklásáról tájékoztatja az érdekképviseletet.

A tájékoztatás Csorba Attila szerint nem történt meg és a szakszervezet elnöke kifogásolta azt is, hogy több érdekképviseleti vezető, vagy képviselő sem kap béremelést. Náluk a Celebi arra hivatkozott, hogy őket írásbeli figyelmeztetésben részesítette, ezeknek a jogszerűsége azonban Csorba Attila szerint nem bizonyított.