Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pluszban indult a kereskedés

MTI
2007.05.23. 09:33

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 128,12 pontos emelkedéssel 25 983,98 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,50 százalékos erősödés.

Kedvező nemzetközi hangulatban kis erősödésre számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Orosz Dániel, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. A BÉT részvényindexe, a BUX huzamos ideje 500-600 pontos sávban mozog, előbb-utóbb várható a kitörés, ami most a pozitív irányban valószínűbb - mondta. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha a nap folyamán negatív korrekció indulna el a fejlett piacokon, akkor a pesti tőzsde sem tudna kimaradni a folyamatból. Az elemző szerint egyelőre nem tudni pontosan, mi váltotta ki kedden a Mol hatalmas, 80 milliárd forintos forgalmát, de az tudható, hogy egyetlen vásárló kötötte a nagyobb volumenű üzleteket. Orosz Dániel úgy vélte, nincs ok feltételezni, hogy megszakadna az olajrészvény iránti felfokozott kereslet. A hétfőn elmaradt jegybanki kamatcsökkentés eddig kedvezőtlenül hatott az osztalékpapírokra, szerdán azonban nem kizárt, hogy már erősödni tud a Magyar Telekom és az OTP részvénye is.