Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Romániába megy a magyar tőke

MTI
2007.05.24. 13:28

A magyar cégek tőkekivitele tavaly először haladta meg a Magyarországra áramló külföldi tőkét - mondta Pozvai Zsolt, a Develor Tanácsadó Zrt. európai vezérigazgatója.

Tavaly mintegy 1300 magyar cég, csaknem 2,1 milliárd euró értékű tőkét helyezett ki a környező országok piacain. A magyar tőke legfontosabb célországa Románia, ahol mintegy 360 magyar vállalat működik, majd kevéssel elmaradva Szlovákia következik, míg a 3-4. helyen Ukrajna és Horvátország áll - mondta a vezérigazgató a cég csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

"A belpiacot már kinőtt magyar cégek két út közül választhatnak: vagy új szolgáltatásokkal bővítik üzleti portfoliójukat, vagy kilépnek a határon túlra" - hangsúlyozta.

Hozzátette: amikor néhány éve el kezdtek terjeszkedni a környező országokban - bár tartottak tőle - sosem tapasztaltak sem Romániában, sem Szlovákiában velük szemben magyar ellenességet, kizárólag szakmai alapon ítélték meg tevékenységüket.

A társaság szervezésében június 6-án rendezik meg a Develor Magyar Multik konferenciát Ezen várhatóan 100-120 magyar cég vesz részt, amelyek már megvetették lábukat vagy tőkekihelyezést terveznek a környező országokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?