Piroska
3 °C
4 °C

4000 megawattnyi új erőmű

MTI
2007.05.24. 14:16

A Magyar Energia Hivatal (MEH) tavaly és az idén összesen 4000 megawatt új erőmű építéséhez adott fűtőanyag-használati engedélyt, ami előfeltétele a létesítési engedélynek - mondta Horváth J. Ferenc, a MEH elnöke csütörtökön, a Népszabadság villamosenergia-ipari kerekasztal beszélgetésének szünetében újságíróknak.

A 4000 megawattból 1000 kiserőmű létesítésének előkészítését jelenti, amelyek termelés esetén ártámogatásban részesülnek, mert megújuló vagy hőenergiával kapcsolt villamos energiát állítanak elő. A többi 50 megawatt feletti teljesítményű úgynevezett nagyerőmű.

A MEH elnöke közölte, hogy a 2020-ig mintegy 4000-5000 megawatt új erőművi kapacitásra lesz szükség, elsősorban nem az új igényeket kielégítésére, hanem az elavult termelőegységek lecserélésére.

Horváth J. Ferenc újságírói kérdésre elmondta, hogy az ellátásbiztonság szempontjából a magyar villamosenergia-rendszer gyenge pontja az elosztói hálózat. A MEH folyamatosan vizsgálja a szolgáltatás minőségét és az üzemzavarok számát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!