Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4000 megawattnyi új erőmű

MTI
2007.05.24. 14:16

A Magyar Energia Hivatal (MEH) tavaly és az idén összesen 4000 megawatt új erőmű építéséhez adott fűtőanyag-használati engedélyt, ami előfeltétele a létesítési engedélynek - mondta Horváth J. Ferenc, a MEH elnöke csütörtökön, a Népszabadság villamosenergia-ipari kerekasztal beszélgetésének szünetében újságíróknak.

A 4000 megawattból 1000 kiserőmű létesítésének előkészítését jelenti, amelyek termelés esetén ártámogatásban részesülnek, mert megújuló vagy hőenergiával kapcsolt villamos energiát állítanak elő. A többi 50 megawatt feletti teljesítményű úgynevezett nagyerőmű.

A MEH elnöke közölte, hogy a 2020-ig mintegy 4000-5000 megawatt új erőművi kapacitásra lesz szükség, elsősorban nem az új igényeket kielégítésére, hanem az elavult termelőegységek lecserélésére.

Horváth J. Ferenc újságírói kérdésre elmondta, hogy az ellátásbiztonság szempontjából a magyar villamosenergia-rendszer gyenge pontja az elosztói hálózat. A MEH folyamatosan vizsgálja a szolgáltatás minőségét és az üzemzavarok számát.