Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyereséges a Gorenje

2007.05.25. 09:17

A szlovén Gorenje háztartásigép-gyártó 4,4 millió eurós adózott eredményt ért el az első negyedévben, egy százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 4,36 milliónál, elmaradva az éves terv időarányos részétől. A lassú növekedés a nyersanyagárak emelkedését tükrözi, amit nem lehet továbbhárítani a fogyasztókra. Az első negyedévi beszámolóban a nyersanyagárakat nevezték az idei év legnagyobb kockázatának is, habár az éves terven nem változtattak.

Az üzemi eredmény 65,7 százalékkal 10,65 millió euróra ugrott 6,43 millióhoz képest, két szerzemény, az Istrabenz Gorenje energetski sistemi és a Surovina első szerepeltetése miatt a csoportmérlegben. A forgalom, 313,33 millió euró, 35,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 280,82 milliót, szintén a csoport bővülése miatt. Anélkül 15,7 százalékkal nőtt a bevétel, a saját szerbiai üzem őszi megnyitása miatt.