Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felülsúlyozott a forint

MTI
2007.05.29. 15:02

A múlt havi meredek emelkedés után májusban jórészt stagnált, de továbbra is erős a forintkonstrukciók felülsúlyozottsága a feltörekvő piacokon aktív globális befektetési alapok portfolióiban, áll az egyik vezető londoni befektetési ház kedden kiadott májusi felmérésében, amely egy hónappal júliusra tolta ki a magyar pénzügypolitikai enyhítés kezdetére adott - már korábban is egy hónappal módosított - előrejelzését.

A JP Morgan nemzetközi pénzügyi szolgáltató, amely a vizsgálatba bevont befektetési alapok adataiból havi indexet közöl a feltörekvő piacok deviza- és kamatkonstrukcióiban meglévő befektetői pozíciók változásáról, ezúttal 186 - összesen 342 milliárd dollárnyi befektetői tőkét kezelő - feltörekvő piaci alap adatait összegezte.

A Londonban kiadott májusi jelentés szerint az alapok portfolióiban tartott forintpiaci befektetések átlagos súlyozottsági indexe ebben a hónapban nem változott, miután áprilisban óriási mértékben, 0,8 ponttal emelkedett az egy hónappal korábbi plusz 0,5-ről.

A forint súlyozottsági indexe már márciusban is 0,7-del erősödött, és ezzel a felülsúlyozott tartományba került.