Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább drágult az Egis

MTI
2007.05.29. 17:35

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,66 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 26 027,82 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17,9 milliárd forintot ért el, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest, az Egis közel 6 százalékkal drágult.

Az Egis 1200 forinttal, 5,94 százalékkal drágult, 21 400 forinton zárt, forgalma szokatlanul magas volt, több mint 4 milliárd forint értékben kötöttek rá üzleteket. Az előző kereskedési napon, pénteken szintén 6 százalékkal drágult a gyógyszergyár részvénye.

Ezen kívül a vezető papírok közül csak a Mol iránt volt érdeklődés, de az olajrészvény árfolyama nem mutatott érdemi elmozdulást. Az OTP és a Magyar Telekom kevés figyelmet kapott, és összességében alacsony volt a részvénypiac forgalma.