Judit
3 °C
7 °C

Öt új pénznemet jegyez péntektől az MNB

MTI
2007.05.31. 07:24

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jelenleg 24 devizát tartalmazó hivatalos devizaárfolyam-listára felveszi a brazil reált (BRL), az észt koronát (EEK), a lett latot (LVL), a litván litast (LTL) és a kínai jüant (CNY) péntektől.

Az MNB a hivatalos árfolyamlapokon szereplő pénznemek körét évente vizsgálja felül a piaci igényeknek megfelelően, legutóbb 2006. április 3-án négy új devizával – bolgár leva (BGN), orosz rubel (RUB), szerb dinár (RSD), ukrán hrivnya (UAH) – bővült a hivatalosan jegyzett devizaárfolyamok köre. Az árfolyamlapról a szlovén tolár (SIT) 2007. január 14-én került ki, miután a kézpénzforgalomban a tolárt felváltotta az euró.

A mostani változás célja az, hogy az MNB hivatalos devizaárfolyam-listája lefedje az európai uniós tagországok pénznemeit, illetve kerüljenek be olyan országoknak a devizái, amelyek növekvő világgazdasági befolyással rendelkeznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?