Jenő
-2 °C
6 °C

Befagytak a kamatok

Napi Online
2007.05.31. 10:51

Áprilisban a háztartási szektor folyószámlahiteleinek átlagkamatlába 20,08 százalék volt, ami nem jelent változást az előző év azonos időszakához képest, derül ki a jegybank adataiból. A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlábának és hitelköltség-mutatójának szintje harmadik hónapja változatlan. A kamatláb 9,58, a hitelköltség-mutató pedig 12,30 százalékot tett ki.

A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség-mutatója a januári emelkedést követően február óta csökken, a mutatók értéke az elmúlt egy évben tapasztalható tendenciának megfelelő szintre tért vissza. Áprilisban az átlagos kamatláb 17,79 százalék, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 24,96 százakos volt. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába áprilisban a márciusi alacsonyabb érték után 106 bázisponttal 12,31 százalékra emelkedett, így a kamatláb értéke a 2007. januári szintre tért vissza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?