Jenő
-2 °C
6 °C

Javulnak a Sky Europe eredményei

MTI
2007.05.31. 11:23

Javuló eredményekről számolt be csütörtökön a szlovák SkyEurope fapados légitársaság: március végén zárult első üzleti félévében 80,6 millió euró volt a bevétele, 35 százalékkal több az az egy évvel korábbi 59,7 milliónál, és üzemi veszteségét is csökkentette. Az üzemi veszteség 13 százalékkal csökkent, 30 millió euróra az egy évvel korábbi 34,4 millió euróhoz képest.

Az időszakban szállított utasok száma elérte az 1,2 milliót, egy évvel korábban 870 ezret szállítottak, a foglaltság átlagosan 79,7 százalékra javult az egy évvel korábbi 68,4 százalékról. Az év további részében is 80 százalék körüli foglaltságra számítanak repülőgépeiken. A mostani üzleti évének végére teljesen kicserélődik a légitársaság gépparkja, új Boeing 737-700 NG modellek beállításával, és ezzel a legfiatalabb flottával rendelkezik majd az európai társaságok közül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?