Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Új vezérhelyettesek a Malévnél

Index
2007.05.31. 16:34

Két új vezérigazgató-helyettessel bővül a Malév Zrt. vezérkara. Piotr Ikanowicz június 1-ei hatállyal kerül kinevezésre a Malév Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesévé, Mester Zoltán pedig a légitársaság infrastrukturális és portfolió-kezelő vezérigazgató-helyettese lesz. Hatáskörébe tartozik a létesítményüzemeltetés, a beszerzés és az informatika területe és a légitársaság valamennyi leányvállalata. Mester Zoltán megbízása a hatályos SZMSZ módosítását igényli, ezért hivatalos kinevezése csak a szakszervezetekkel való egyeztetést követően történhet meg.

A közgazdász végzettségű Piotr Ikanowicz 1987-ben kezdett dolgozni a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT fejlesztési tanulmányok osztályán, majd kis idő múlva az osztály vezetője lett. 1990 végén a LOT gazdasági igazgatójának nevezték ki, mint a légitársaság vezetőségének legfiatalabb tagját. Ezt a pozíciót töltötte be 17 évig. A lengyel nemzeti légitársaságtól igazolt át a Malévhez.

Az ugyancsak közgazdász végzettségű Mester Zoltán 1990-óta dolgozik pénzügyi tanácsadóként a CAIB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt.-nél, illetve jogelődjeinél, ahol különböző pozíciókat töltött be. 2004-óta a társaság vezérigazgatója. Tanácsadóként vezető szerepet játszott a Budapest Airport Zrt. illetve a Malév Zrt. privatizációs projektjeiben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?