Valér
2 °C
8 °C

Szerdán is gyengülhet a forint

2007.06.13. 08:18

Szerdán tovább gyengülhet a forint, együtt a többi felzárkózó piaci valutával, mert a dollár erős a mind borúsabb amerikai kamatkilátások miatt, írta a Dow Jones hírügynökség szerda reggel, kereskedők véleményét idézve.

A múlt héten a forint a többi térségi valutával együtt gyengült, részint az Európai Központi Bank szerdai kamatemelése és az idén még várható, további EKB-szigorítások kilátása miatt, részint Ben Bernanke Fed-elnök keddi nyilatkozata nyomán, amely kétségessé tette az amerikai kamatcsökkentést. A várakozások közé belépett az is, hogy a svájci központi bank e hónap közepén bizonyára szintén szigorít. Mindez kevésbé vonzóvá tette a hozamelőnyre spekuláló befektetést (carry trade) a felzárkózó piaci valutákba.

A forint szerda reggel 1,04 százalékkal gyengébb volt az euróval szemben a londoni bankközi piacon, mint az év végén. Kedd reggel 0,59 százalékkal gyengébb, hétfő reggel 0,74 százalékkal gyengébb, péntek reggel 1,13 százalékkal gyengébb, csütörtök reggel 0,60 százalékkal gyengébb, múlt szerda reggel 0,19 százalékkal erősebb volt az év véginél.