Erdély legnagyobb juhvágóhídja épül

MTI
2007.10.23. 15:04
Szilágy megyében épül Erdély legnagyobb juhvágóhídja, amelyet már a jövő év februárjában fel is avatnának - írta keddi számában a Krónika.

Az erdélyi napilap szerint a kétmillió eurós beruházás a tervek szerint nemcsak Szilágy megyét, hanem a környező megyéket is kiszolgálná. A vágóhíd kizárólag juhok feldolgozására szakosodik, és az európai uniós előírásoknak megfelelően szerelik fel - mondta a lapnak Ioan Daraban, a Szilágy megyei juhtartók egyesületének alelnöke.

Hozzátette: az egység technikai felszerelését és a hűtőkamrákat Olaszországból vásárolják meg. A februári nyitáshoz azért ragaszkodnak a befektetők, hogy a húsvéti ünnepekre már az új, engedélyezett vágóhídról kerüljenek ki a juhtermékek. "Jövőre már a törvény által előírt módon dolgozhatjuk fel az állatokat, és így a vásárlók számára is biztosított a minőség" - jelezte Daraban.

A Krónika emlékeztet: jelenleg nincs a megyében egyetlen hivatalosan engedélyezett vágóhíd sem, ezért az idén a megyei állategészségügyi igazgatóság a húsvéti ünnepek alatt kénytelen volt három vágóhíd működését ideiglenesen engedélyezni.