Versenyhivatali vizsgálat a Mol-TVK együttműködésről

2001.07.25. 08:58
A Mol kezdeményezésére fúzióengedélyezési eljárást folytat le várhatóan az év második felében a Gazdasági Versenyhivatal - erősítették meg az MTI információját az olajipari társaságnál. A Mol Rt. azért kérte az engedélyezési eljárást, hogy tisztázza, hány tagot delegálhat a tiszaújvárosi társaság igazgatóságába.

A TVK Befektetői Kapcsolatok Irodáján elmondták: a jelenleg 7 tagú igazgatóságból a Mol küldötteinek száma négy. A Mol Rt. adja a társaság elnökét, Olvasó Árpádot, illetve az olajipari cég delegáltja a Mol pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Michael Marc Delcommune, valamint Kelemen Béla és Horváth Zoltán.

A Mol Rt. jelenleg 32,5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik közvetlenül a TVK-ban. Ugyanakkor a július 13-án zárult nyilvános vételi ajánlattal részesedését 34,48 százalékra emelheti. A Mol Rt. részére a nyilvános vételi ajánlat keretében a TVK Rt. törzsrészvényei közül 354.687 darabot ajánlottak megvételre. A Mol részesedése így nyilvános vételi ajánlat keretében emelkedik 33 százalék fölé, ami a Mol részesedésének esetleges további növelése esetén - beleértve a vételi opciók lehívását is - nem terheli további nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség. A Mol-nak összesen 17,56 százaléknyi részvénymennyiségre van vételi opciója.