Hella
16 °C
28 °C

Végképp elhagyta a pesti parkettet a CSFB

MTI
2001.08.01. 11:01
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) augusztus 1-től szünetelteti a Credit Suisse First Boston (Budapest) Befektetési és Értékpapír-forgalmazó Rt. tőzsdei kereskedési jogát - adta hírül a BÉT a Magyar Tőkepiac keddi számában.

A tőzsde részvényszekciójában a kereskedési jog szüneteltetését a tőzsdetag július 26-án kérelmezte, mivel a jövőben nem kívánja folytatni befektetési szolgáltatási tevékenységét.

A Credit Suisse First Boston befektetési csoport június 22-én közölte, hogy az alacsony forgalom miatt felhagy budapesti és prágai részvénykereskedési tevékenységével. A cég bejelentése szerint a jövőben Londonból foglalkozik ezeknek az országoknak a papírjaival.

A CSFB budapesti igazgatója, Bartha János korábban a Reutersnek megerősítette: a részvénykereskedést Londonból folytatja a cég, de a budapesti részleg továbbra is végez helyben gazdasági elemzéseket, valamint alapkezelői és befektetési banki tevékenységet, ugyanúgy, mint a prágai iroda. A CSFB BÉT-tagságát megszüntetik és a cég a jövőben helyi brókerekkel fog dolgozni - tette hozzá.