A biocipó és a Szív a Szívért Alapítvány

2001.08.07. 09:40
Biopékséget létesített a Nógrád megyei Karancsságon a salgótarjáni Szív a Szívért Alapítvány, a sütödét augusztus 19-én avatják - tájékoztatta Szakács Ferencné, az alapítvány titkára az MTI-t. A beruházás 30 millió forintos költségét az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és a Nógrád Megyei Területfejlesztési Ügynökség állta.

A 300 négyzetméteres termelő területen biogabonából teljes kiőrlésű liszt felhasználásával, adalékanyag nélkül, hagyományos technológiával és régi magyar receptek szerint sütik a kenyeret. A kemencéből 45 percenként száz cipó kerül ki. Az értékesítés várhatóan nem okoz majd gondot, ugyanis mind nagyobb a kereslet a bioélelmiszerek iránt. A biocipóhoz várhatóan a szokásos kenyérár duplájáért lehet majd hozzájutni.