Elolvadt a Titász profitja

MTI
2001.08.14. 09:18
A Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. (Titász) konszolidált adózott nyeresége az idén az első félévben 79,4 millió forintot tett ki, szemben az előző év azonos időszakában elért 2,86 milliárd forintos nyereséggel. A magyar számviteli szabályok (HAS) alkalmazásával készült konszolidált, nem auditált eredménykimutatás szerint az értékesítés nettó árbevétele 32,13 milliárd forint volt, 9,3 százalékkal több, mint az előző év első felében. A bevétel kizárólag belföldről származott.

Az eredmény csökkenése mögött az áramszolgáltató cég költségeinek jelentős emelkedése áll. Ezen belül az igénybe vett szolgáltatások értéke bővült a legnagyobb mértékben, 3,34 milliárd forint lett, csaknem 3,5-szerese az előző félévi adatnak. Ez tartalmazza a cég teljes körű fogyasztói ellenőrzési program végrehajtásának, valamint az informatikai eszközök bérleti díjának és egyéb informatikai szolgáltatásoknak a költségét.

A társaság saját tőkéje 35,37 milliárd forint volt a félév végén, ami 6,1 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adathoz viszonyítva, a cég jegyzett tőkéje változatlanul 34,16 milliárd forint. A Titász részvényeinek 92,39 százaléka az E.ON Hungária Rt. birtokában van.