Stumpf a BorsodChem eddig gyanakodva figyelt orosz tulajdonosával találkozott

MTI
2001.08.16. 16:08
A magyar kormány örül a nemzetközi befektetők beruházásainak, ellenben minden befektetőtől elvárja, hogy átláthatóvá tegye szándékát, hangoztatta Stumpf István kancelláriaminiszter azon a megbeszélésen, amelyen az orosz Szibériai-Uráli Petrolkémiai és Gázipari Társaság (Szibur) elnökét fogadta.

A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása szerint a csütörtökön Budapesten megtartott megbeszélésen Jakov Goldovszkij, az orosz cég elnöke elmondta: a Szibur stratégiai befektetésként tekint magyarországi jelenlétére. Az elnök arról is tájékoztatta a kancelláriaminisztert, hogy nagy értékű, európai léptékű vegyipari fejlesztést terveznek Kazinbarcikán. (A Szibur a BorsodChem legnagyobb tulajdonosa.)

A megbeszélésen megegyeztek arról is, hogy a BorsodChem és a TVK fejlesztésének koordinációját célzó szakértői megbeszéléseken szükség esetén a kormány szakértői is részt vesznek.

A miniszter még elmondta: a kormány mint minden stratégiai befektetővel, hosszú távú nyílt partneri viszonyt akar kiépíteni a Sziburral is.