Klaudia
-3 °C
3 °C

Többlet a költségvetésben

MTI
2001.08.29. 14:30
A központi költségvetésnél 170,6 milliárd, a társadalombiztosítási alapoknál 114 milliárd forint többletbevétellel számol az idén a kormányzat - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára szerdán Budapesten a Parlamentben. A miniszterelnök és a gazdasági szakminiszterek szerdán egyeztettek az ez évi gazdasági folyamatokról, a költségvetés többletbevételeiről és azok felhasználásáról. Matolcsy György gazdasági miniszter elmondta: a kormány 2001-re a GDP 4,5-5 százalékos növekedésére számít.

A Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy a 2001. évi költségvetés többletbevételeiről és azok felhasználásáról a parlament a 2000. évi zárszámadási törvényjavaslat megvitatása során dönt majd. A kormány előterjesztésében az ez évre tervezett hiány változatlan.

Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentette: a kormány az új monetáris politika bevezetésével összefüggésben áttekintette a kis- és középvállalkozások helyzetét és a szektor alkalmazkodásának segítésére egy hét pontból álló csomagot állított össze.