Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nem találtak semmit a BorsodChemnél

MTI
2001.08.29. 14:46
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megszüntette a BorsodChem Rt. jogellenes felvásárlásával kapcsolatos, hivatalból indított felügyeleti eljárást - tette közzé a felügyelet szerdán a Magyar Tőkepiacban.

A közlemény szerint az eljárás a BorsodChem Rt. bejelentése alapján indult tavaly október 16-án annak kivizsgálására, hogy a társaság egyes hazai illetve külföldi részvényesei megsértették-e, illetve megkerülték-e a részvénytársaságok felvásárlására vonatkozó szabályokat.

A PSZÁF közleménye szerint az eljárás megállapította, hogy a vizsgált természetes és jogi személyek közvetlenül nem sértették meg a felvásárlási szabályokat, külön-külön nem lépték át a jogszabály azon tiltását, amely alapján a 33 százalékot meghaladó részvényátruházás útján történő tulajdonszerzés esetén a vásárlónak nyilvános vételi ajánlatot kell tennie - fogalmaz a közlemény.

A BorsodChem tavalyi vezetőségében, illetve a felügyeletben felmerült az a gyanú, hogy egy, egymással együttműködő részvény- illetve letétiigazolás-tulajdonosokból álló érdekcsoport az értékpapír törvény nyilvános részvénytársaságok felvásárlásával kapcsolatos szabályainak megkerülésével, egymás közötti megállapodások által a társaság részvényeinek több mint 33 százalékát megszerezte, és azzal egy személyként rendelkezik.