A GM tendert írt ki gazdasági elemzésekre

MTI
2001.09.18. 07:23
A Gazdasági Minisztérium (GM) nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a gazdasági tervezést és stratégiát megalapozó elemzések végzésére és szakértői anyagok készítésére - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A beszerzés csaknem 30 témára terjed ki, például: a gazdasági növekedés forrásai, feltételei és kilátásai Magyarországon, a nemzetközi pénzügyi rendszer architektúrája, a versenypolitika elvi alapjai, nemzetközi versenyhelyzet, versenypolitika Magyarországon.

A nyertesnek elemeznie kell, a hazai gazdaságpolitika juttatás-gazdaságtanát. A győztesnek számításokat kell végeznie a magyarországi jövedelem- és adóteher-megoszlásra vonatkozóan, valamint a szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvény végrehajtásának költségvetési vonzatairól. Ki kell térnie a gazdasági analízisnek a közlekedési hálózatok szerepére a gazdaság fejlődésében, a hírközlési és az informatikai szolgáltatások hozzájárulására az információs társadalomhoz, a digitalizált gazdaság és az elektronizált államigazgatás fejlesztéséhez. A szakértői anyagnak érintenie kell, a Széchenyi Terv szerepét a gazdaságpolitikai intézményrendszer fejlesztésében, a nagy üzletláncok és bevásárlóközpontok megjelenését Magyarországon, és ezek hatását a hazai kisvállalkozásokra, beszállítókra és versenytársakra. Ezek mellett hatásvizsgálatra szolgáló makroökonómiai modellt is ki kell fejlesztenie a pályázónak.

Az ajánlattevő a beszerzés tárgyának egy részére is tehet ajánlatot. A nyertesnek 2002. augusztus 30-ig kell teljesítenie a szerződést.