Leépít a Virgin Atlantic légitársaság

MTI
2001.09.18. 13:18
A Virgin Atlantic nagy-britanniai székhelyű légitársaság 20 százalékkal leépíti az Egyesült Államokba irányuló forgalmát a múlt keddi amerikai terrortámadások nyomán. Richard Branson, a Virgin csoport tulajdonosa hétfőn bejelentette, hogy a légitársaság október elsejétől napi öt járattal kevesebbet indít az Egyesült Államokba és Kanadába. A járatcsökkentések miatt a cég 1200 alkalmazottjától - pilótáktól, légi utaskísérőktől és földi kiszolgáló személyzettől - kényszerül megválni 9000 ezer munkatársa közül.

A nagyságra második brit légitársaság a következő hetekben azon lesz, hogy segítsen megszüntetni a nemzetközi légiforgalomban keletkezett torlódást, amelyet az elmúlt napok járattörlései okoztak, és utána áll át a visszafogott menetrendre. Branson az utazások iránti kereslet visszaesésével és a biztonsági szigorítások miatt várható költségnövekedéssel magyarázta a lépéseket. Hangsúlyozta, reményei szerint hat hónapon belül visszaáll a forgalom a rendes kerékvágásba, és ígéretet tett arra, hogy az elbocsátott munkatársakat akkor azonnal visszaveszik.

A British Airways vezetősége kedden tanácskozott az Egyesült Államok elleni terrortámadások hatásairól a légi forgalom alakulására, és a hét folyamán dönt arról, milyen intézkedéseket tesz növekvő működési költségeinek ellensúlyozására.