Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Csak Győrben változtatta meg terveit a Danone

MTI
2001.10.12. 12:05
Kapcsolódó cikkek (1)
A francia Danone élelmiszeripari konszern kekszgyárainak leépítésére hét hónappal ezelőtt bejelentett program végrehajtása, amely összesen 1816 hazai és külföldi álláshely felszámolását helyezte kilátásba, a megvalósítás szakaszába lépett. A győri kekszgyár bezárása helyett azonban a cég más megoldásokat tanulmányoz.

A Les Echos francia gazdasági szaklap pénteki cikke szerint a korábban megszüntetésre ítélt külföldi Danone-gyárak közül a cég egyedül a győri gyár esetében vizsgálja felül eredeti forgatókönyvét, amely az üzem bezárását és 657 alkalmazottjának elbocsátását jelentette volna. A dolgozók kemény ellenállásának hatására a Danone alternatív programokat tanulmányoz a bezárás elkerülésére - értesült a párizsi lap.

A belgiumi üzemben a múlt hónapban megkezdték a 412 érintett alkalmazott áthelyezését, többségüket a bezárásra ítélt Beveren-gyártól ötven kilométeres távolságban fekvő Herentals telepére irányították át. A hollandiai Dordrechtben, ahol 211 dolgozót terveztek elbocsátani, 80 munkással viszik tovább a termelést a Haust kekszgyárban. Nagy-Britanniában és Írországban pedig maga a Danone volt kénytelen jelentősen módosítani elképzeléseit, miután a leépítendő 280 főnél többen jelentkeztek önkéntes távozásra.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft