A Chrysler 20 millió dollárt fizet az áldozat családjának

MTI
2001.11.27. 15:23
Egy New Jersey-i bíróság döntése értelmében a német-amerikai DaimlerChrysler autóipari konszern 20 millió dollárt köteles fizetni egy autóbalesetben elhunyt nő családjának. Az ítélet szerint a három gyermeket - akik szemtanúi voltak anyjuk halálának - fejenként 5 millió dollár illeti. A DaimlerCrhysrler az ítélet ellen jogorvoslattal él.

A baleset 1998-ban törtönt, amikor egy előtte haladó Jeep Wrangler egyik első kereke kioldott és felcsapódott a szerencsétlenül járt nő által vezetett Chrysler Plymouth Voyager tetejére. A nő családja azzal érvelt, hogy részben a kisteherautó okolható a baleset halálos kimeneteléért, de részben a Chrysler Plymouth Voyager gyenge építése.

A DaimlerChrysler utalt arra, hogy a Jeep Wrangler kerekeit egy héttel a baleset előtt cserélték le egy Mobil-benzinkútnál. A rendőrségi vizsgálat szerint a másik első kerék sem volt szabályosan felszerelve. A család korábban peren kívüli megállapodást kötött a Jeep Wrangler vezetőjével, a benzinkút üzemeltetőjével és az Exxon Mobil Corp.-nel, így a DaimlerChrysler maradt csak peres fél.