Szilvia
5 °C
16 °C

Meghalt Alfred Heineken

MTI
2002.01.04. 10:40
Meghalt Alfred Heineken, a holland sörkonszern volt elnöke. 18 éves korában lépett be a nagyapja által 1864-ben alapított vállalathoz, és fokozatosan Európa legnagyobb és a világ második legnagyobb sörgyártójává fejlesztette. Az apja által félig-meddig elvesztegetett cég részvénytöbbségét 1954-ben szerezte vissza, és mindvégig megtartotta, családi alapítványa révén. Freddy Heineken 1971-től 1989-ig a vállalat igazgatótanácsának elnöke, majd 1995-ig a felügyelőbizottság elnöke volt, azóta pedig a Heineken sörgyárat 50,005 százalékban tulajdonló Heineken Holding családi alap elnöke és ugyancsak 50,005 százalékos tulajdonosa. A Heineken söröket Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában árusítják. A múlt év első felében a konszern 4,449 milliárd eurós forgalmat bonyolított le.

Freddy Heineken 1923-ban született Amszterdamban, és karrierje 1942-ben kezdődött a családi vállalatnál. A marketingosztály igazgatójaként maga alkotta meg a márka arculatát. - Nem sört árulok, hanem jó kedélyt - volt a jelszava. Nagy izgalmat váltott ki Heineken 1983-ban történt elrablása. Három hét múlva, 35 millió gulden váltságdíj ellenében szabadult ki. Azóta csak ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?