Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szemgolyó formájú rágóbonbon, zöldalgás kenyérforgács

MTI
2002.01.28. 09:07
Kölnben vasárnap megnyílt a Nemzetközi Édességvásár. A január 30-ig tartó vásáron 70 ország 1500-nál is több kiállító mutatja be legújabb termékeit.

Most először kapcsolódik össze a filatélia és az édesség: a Svájcban gyártott levélbélyeg felületének enyhe megdörzsölésére csokoládé illatot áraszt. Más termékek a Halloween hangulatát keltik: egy spanyol kiállító szemgolyókat utánzó rágóbonbonokat kínál.

A gyártók gondoltak az egészségesebb "rágcsálnivalók" után vágyakozókra is. A TV-nézők esti nassolásaikhoz paprikavörös burgonyaszirmok helyett zöld algás pirított kenyérforgácsokat majszolhatnak.

Gyermekeknek is nyújt újdonságot a kiállítás: egyes bonbonféleségeket átlátszó játék mobiltelefonokba csomagolják, vagy pedig egy mini számítógép egérkattintásra rágógumikat köp ki.