Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A Swissair utódjának neve: swiss

MTI
2002.01.31. 16:40
Neve is van már az új svájci nemzeti légitársaságnak, amely a Swissair tavaly őszi csődje nyomán a Crossair regionális társaságra épülve jön létre: a swiss március végén, a nyári menetrend kezdetével indul.

Az új társaság magában foglalja a Crossair és a Swissair megmaradt tevékenységét - mondta csütörtökön Baselben André Dosé, a Crossair vezérigazgatója.

A swiss március 21-én, a nyári menetrend életbe lépésével kel életre, s menetrendje szerint 128 repülőgéppel 60 ország 123 célállomására közlekedik, LX kóddal. A társaság Európában 34 ország 86 légikikötőjébe indít járatokat; az interkontinentális járatok 26 ország 37 repülőterére közlekednek majd. A gépeken három osztály lesz - az első, a Business és a turista-osztály -, s a swiss céljának tekinti, hogy a világ légiforgalmának legjobb első osztályát kínálja.

Az új cégkoncepciót fokozatosan valósítják meg. Arról még nincs döntés, hogy melyik nemzetközi szövetséghez csatlakozik az új svájci társaság, de Dosé elmondta: abból indul ki, hogy hosszabb távon az európai légi forgalom összesen három szövetségre tagolódik majd, s ezek közül az egyiknek lesz a tagja a swiss is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?