Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Csökken az elbocsátások száma az amerikai dotkomszektorban

MTI
2002.01.31. 16:54
A konjunktúraélénkülés első jeleit követően az amerikai internetgazdaságban is csökkennek az elbocsátások: januárban már csak 1802 munkahelyet szüntettek meg az ágazatban, ami 19 hónapja a legalacsonyabb szám. Január volt sorrendben harmadik olyan hónap, amelyben csökkent a szektorbeli leépítési üteme.

A Challenger, Gray and Christmas chicagói cégtanácsadó vizsgálódásai szerint decemberhez képest, amikor 2403 alkalmazott vesztette el munkáját az ágazatban, a januári szám mintegy 25 százalékos csökkenés. Az Egyesült Államok internetszektorában 1999 decembere óta összesen 144 ezer alkalmazottat bocsátottak el.

A cégtanácsadó vezetője szerint a januári adatok alapján remélni lehet, hogy az idén az ágazatban ismét tartós munkahelyszám-növekedés indul meg, a munkahelyek számának a kilencvenes évek végéhez hasonló felfutása azonban már nem várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?