Rekordszinten a nemfizető vállalati adósok száma

MTI
2002.02.01. 12:06
Januárban mind a nemfizetővé vált vállalati adósok száma, mind pedig a törlesztési késedelemtől érintett adósság összege rekordot döntött a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő szerint.

Az idei első hónapban a cég listáján besorolással szereplő vállalatok közül 41 esett késedelembe esedékes törlesztésével, összesen 31,3 milliárd dolláros adósság után. A nemfizetővé vált vállalati adósok közül 18 volt amerikai, s ugyancsak 18 argentin.

A világgazdasági lassulás és az amerikai gazdaság recesszióba fordulása már tavaly is igen erősen rontotta a vállalati adósi minőséget világszerte: 2001 egészében az S & P listáján hitelminősítéssel szereplő vállalatok közül 211 vált nemfizetővé, összesen 115,4 milliárd dollár adóssággal; mindkét adat éves rekord.

Az érintett adósságösszeg dollárértéke szerint januárban a nemteljesítő adósságok 53 százaléka, 16,4 milliárd dollár a távközlési szektoré volt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás