Aliz
6 °C
14 °C

Rekordszinten a nemfizető vállalati adósok száma

MTI
2002.02.01. 12:06
Januárban mind a nemfizetővé vált vállalati adósok száma, mind pedig a törlesztési késedelemtől érintett adósság összege rekordot döntött a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő szerint.

Az idei első hónapban a cég listáján besorolással szereplő vállalatok közül 41 esett késedelembe esedékes törlesztésével, összesen 31,3 milliárd dolláros adósság után. A nemfizetővé vált vállalati adósok közül 18 volt amerikai, s ugyancsak 18 argentin.

A világgazdasági lassulás és az amerikai gazdaság recesszióba fordulása már tavaly is igen erősen rontotta a vállalati adósi minőséget világszerte: 2001 egészében az S & P listáján hitelminősítéssel szereplő vállalatok közül 211 vált nemfizetővé, összesen 115,4 milliárd dollár adóssággal; mindkét adat éves rekord.

Az érintett adósságösszeg dollárértéke szerint januárban a nemteljesítő adósságok 53 százaléka, 16,4 milliárd dollár a távközlési szektoré volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?