Jolán
2 °C
4 °C

A PSZÁF jóváhagyta a Posta ajánlatát a Postabankra

MTI
2002.02.05. 11:33
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta a Magyar Posta Rt. által a Postabank és Takarékpénztár Rt. valamennyi szavazati jogot megtestesítő részvényére tett nyilvános vételi ajánlatot - tette közzé a felügyelet a Magyar Tőkepiacban kedden.

A Magyar Posta Rt. január 21-én közölte, hogy nyilvános vételi ajánlatot tesz a Postabank Rt. valamennyi részvényére 180 százalékos árfolyamon. Az ajánlati ár a 10 ezer forint névértékű részvények esetében 18 ezer forint, az 5 forint névértékű részvényekre pedig 9 forint.

Az ajánlat szerint a Postabank saját tőkéjének értékét 35,066 milliárd forintban határozták meg. Ez alapján a részvények árfolyama a névértékre vetítve 175,149 százalék. Az ajánlat lebonyolítását a Microbróker Értékpapír-kereskedő Rt. végzi.

Hétfőn a Postabank és Takarékpénztár Rt. igazgatósága közölte: elfogadásra javasolja a Magyar Posta Rt. vételi ajánlatát.

A Magyar Tőkepiacban hétfőn közzétett adatok szerint a bankban a Magyar Posta Rt. 32,998 százalékkal, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium pedig 53,752 százalékkal, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. 3,207 százalékkal, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság 9,939 százalékkal rendelkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?