Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Gyógymonarchia, vízi vidámpark alapkőletétele élményelemekkel

MTI
2002.02.18. 15:40
Közel 1,6 milliárd forint költséggel, 7,5 hektár területen épülő vízi vidámpark alapkövét rakta le hétfőn Zalaegerszeg termálközpontjában Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára.

- Európa egyik meghatározó termál- és gyógyturisztikai célországa lesz Magyarország az évtized végére; a tavaly 41 pályázó által a Széchenyi-terv keretében elnyert 20 milliárd forint is ezt a törekvést szolgálja - hangsúlyozta Glattfelder Béla az alapkőletételét kísérő szakmai fórumon.

Mint mondta: a tíz évre szóló gyógyturisztikai program nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a hazai idegenforgalom részesedése a nemzeti össztermékből a jelenlegi 10-ről 12,5 százalékra növekedjen az évtized végére.

A GM politikai államtitkára impozánsnak nevezte az egészségmegőrzést és a szórakoztatást a középpontba állító zalaegerszegi fejlesztéseket, amelyek révén az egyik legversenyképesebb lehet az országban a zalai megyeszékhely termálközpontja.

Gyimesi Endre polgármester arról szólt, hogy két éve még 45.000, tavaly már 70.000 vendég kereste fel az eddigi létesített három felnőtt és gyermekmedencét. Hozzátette: a most induló 1,6 milliárdos beruházáshoz két pályázaton összesen 688 millió forintot nyertek, a város pedig 928 milliót biztosít.

A beruházási szakemberek elmondták: a 7,5 hektár területű új vízi élménypark fele pihenést szolgáló zöldterület lesz. A létesítményben tizenhárom különböző méretű felnőtt és öt gyermek csúszda, élményelemekkel beépített nyolc féle medence és több ugrótorony kap helyet.

A későbbiekben fedett élményfürdővel bővül az egerszegi termálközpont és az újabb tervek megvalósításához további három termálkútfúrásra is szükség lesz.

Zalaegerszeg vízi vidámparkját várhatóan június elején avatják fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!