Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

MTI
2002.02.18. 16:41
A Magyar Nemzeti Bank a Monetáris Tanács döntése alapján 9-ről 8,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi hatállyal.

Az MNB közleménye szerint a jegybanki alapkamatnak megfelelően változnak az egyéb jegybanki eszközök kamatlábai is, így az egynapos jegybanki betét kamata 7, az egynapos fedezett hitel kamata pedig 10 százalékra módosul.

A Monetáris Tanács hétfői üléséről kiadott közlemény az alapkamat-csökkentést azzal indokolja, hogy a forint erősödésével szigorodtak a monetáris kondíciók. Ennek folytatódását a Monetáris Tanács nem tartja szükségesnek az MNB 2002 év végi 4,5 plusz-mínusz 1 százalékos és 2003 év végi plusz-mínusz 1 százalékos inflációs céljainak teljesüléséhez.

Az alapkamat 0,5 százalékpontos csökkentése a pénzpiaci várakozások felső határa volt, vagyis nem okozott különösebb meglepetést a piacon.