Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A munkaerőpiaci helyzet elbizonytalanította az amerikai fogyasztókat

MTI
2002.02.26. 16:47
Kéthavi növekedés után februárban váratlanul 94,1-re csökkent a Conference Board amerikai gazdaságkutató csoport kedden közzétett átfogó fogyasztói bizalmi indexe, az amerikai fogyasztói bizalom legfőbb barométere a januári 97,8 pontról.

A Dow Jones előzetes konszenzusa 97,3-es átfogó bizalmi indexet jósolt erre a hónapra; ez stagnálást jelentett volna a korábban közzétett, kiigazítás előtti januári átfogó indexhez képest.

Az átfogó januári mutatón belül a jelenlegi gazdasági helyzet fogyasztói megítélését mérő részindex 94,8-re esett a januári 98,1-ről. A hathavi kilátásokról alkotott fogyasztói vélemény részindexe 97,6-ről 93,6-re süllyedt.

A Conference Board bizalmi indexének csökkenésében a munkaerőpiaci helyzet megítélése volt a fő tényező. Februárban a megkérdezettek 22,8 százaléka mondta azt, hogy nehéz álláshoz jutni; januárban 22,5 százalék vélekedett így. A munkahelyek számát bőségesnek tartók aránya 17,8 százalékra csökkent az előző havi 18,4 százalékról.