Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Guinness csökkenteni próbálja a csapolási időt

MTI
2002.02.28. 09:22
A Guinness sörgyár olyan technológián dolgozik, melynek révén a nevét viselő sör csapolási ideje a töredékére csökkenthető. Az ügy hátterében az áll, hogy a mai fiatal fogyasztók többsége azért nem rendeli a híres barna sört, mert pohárba csapolása rendesen túl sok időt, mintegy két, két és fél percet igényel.

A Guinness márkát tulajdonló Diageo italipari csoport illetékesei szerint ma már nem ritka a brit és az ír szigeteken az olyan kocsma, ahol nem is mérnek Guinnesst. A vendéglátóipari egységek közönsége egyre inkább áttér a bor, a rövidek és a koktélok fogyasztására. A hordós Guinness forgalma hazájában mintegy 4 százalékkal esett vissza a múlt évben - írja a Reuters.

Ha sikerrel járnak az itallal kapcsolatos kísérletek, úgy hamarosan 20 másodperc körül csapolnak egy korsóval a sörből, s ezt a gyorsaságot a minősége sem sínyli meg. Ezzel egész marketingjén is változtatni kell, hiszen a Guinness kiválóságát lassú "elkészítési módjához" is kapcsolták.