Judit
3 °C
7 °C

Megmenekült a fizetésképtelenségtől a holland UPC

MTI
2002.03.04. 12:07
A holland United Pan-Europe Communications (UPC) kábeltévé-, internet- és telefonszolgáltató hétfőn megmenekült a fizetésképtelenségtől. A hitelező bankok további haladékot adtak az esedékessé vált 113 millió euró kamatra négymilliárd eurónyi kölcsön után. Az új haladék június 3-ig tart.

A UPC ugyancsak haladékot kapott egymilliárd eurónyi részvényre váltható kötvénykötelezettségre: ezeket a kötvényeket az anyavállalata, a UnitedGlobalCom (UGC) birtokolja; ez utóbbi céget az amerikai, John Malone-féle Liberty Media ellenőrzi.

A bankok legutóbb február elsején adtak egyhónapos haladékot, amikor a UPC szintén nem törlesztett. Az ügyfelek száma szerint legnagyobb európai kábelszolgáltató, mely az ügyfélköre kiépítésének és a piacmegdolgozásnak a költségei miatt még sohasem ért el profitot, a múlt hónap elején közölte, hogy 7,5 milliárd eurónyi kint lévő, magas hozamú kötvényét és elsőbbségi részvényét új törzsrészvényre akarja váltani. A UPC-nél hozzátették, hogy a tárgyalások hónapokig tarthatnak.

A cég adósság-átszervezési terveit is veszélyezteti, hogy több mint hétmillió ügyfele nagyrészt elutasította a vállalat ötletét, amely szerint egységes számlán hajtanák be a kábeltévé-, az internet- és a telefonfogyasztást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?