Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karcsúsításba fog a Kmart

Napi Online
2002.03.12. 08:51
A csődvédelem alatt álló egyesült államokbeli Kmart Corp. bejelentette, hogy átszervezése keretében 2114 üzletből álló hálózatának 284 hipermarketjét bezárja, a 250 ezer fős alkalmazotti létszámot pedig közel 9 százalékkal, 22 ezer fővel csökkenti. A Reuters által idézett elemzők jóval drasztikusabb, közel ötszáz hipermarket bezárásával járó átalakítást valószínűsítettek.

A csődbírósági jóváhagyást igénylő intézkedés rendkívüli kiadásait a Kmart 1,1-1,3 milliárd dollárra, míg az EBITDA szerinti nyereségre gyakorolt pozitív hatását évi 31 millió dollárra becsüli. A tervezett bezárások zöme a diszkontáruházakat érinti, ezekből összesen 271-gyel kevesebb marad.

Az Egyesült Államokban az árbevételét tekintve a második legnagyobb kiskereskedelmi hálózatnak számító Kmart a riválisaival, főként a piacvezető Wal-Mart Storesszal vívott éles árverseny és a vártnál gyengébb év végi forgalom következtében került likviditási válságba, ezért kényszerült januárban csődgondnoksági védelem alá helyezni magát.A most bejelentett bezárásokkal a cég több mint egymilliárd dollárnyi árukészletet számol fel, aminek következtében az idei cash flow 550 millió dollárral, a megtakarítás 45 millió dollárral nőhet.