Szilárda
-4 °C
3 °C

Az Ernst and Youngnak nem kell az Arthur Andersen

MTI
2002.03.14. 11:34
Az Ernst and Young könyvvizsgáló csoport kiszállt az Andersen megvásárlásáról folytatott tárgyalásokból, legalábbis addig, amíg az Enron-csőd miatt komoly bajba került rivális cég helyzete nem tisztázódik.

Az Andersen ellen perek sora készül, sőt büntetőeljárás is lehetséges, miután erős kételyek merültek fel az Enronnál alkalmazott könyvvizsgálati módszerei kapcsán.

A túlélésért küzdő Andersen az Ernst and Youngon kívül más nagy könyvvizsgáló cégekkel - a KPMG-vel, a Deloitte Touche Tohmatsuval és a PricewaterhouseCoopersszel - is folytatott már egyesülési tárgyalásokat, de eddig csak az Ernst and Young jelentette ki egyértelműen, hogy egyelőre nem érdekli az ügylet. Azt nem közölte, hogy újrakezdené-e a tárgyalásokat, ha az Andersennek sikerülne rövid időn belül rendeznie a vitás ügyeket.

Hírek szerint az Andersen a pórul járt Enron-befektetőknek, -hitelezőknek és -alkalmazottaknak összesen 750 millió dolláros peren kívüli egyezséget ajánlott, de több vezető részvényes is azt mondta a Reutersnek, hogy ennek az összegnek legalább a kétszeresére tartanak igényt, és nem számítanak az ügy gyors lezárására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!